I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi.
KONTAKT     kontakt@iwcff.dk    Skriv for at modtage opkald

Opskrifter

Her finder du opskrifter. Og artikler med opskrifter eller inspiration.
  • Ravioli

    Jeg er ret vild med Le Raït. Jeg elsker den tilgang til vin som Le Raït har. Som noget folkeligt. Som noget vi kan nyde sammen, mens vi spiser. Eller hører musik. Eller snakker. Eller danser (altså for dem der nu danser, for det gør jeg helst ikke). Jeg elsker at drikke en vin som på den ene side har en historie og har en kompleksitet, uden at det kræver en sommeliérs forklaringer, og en kvalitet - men som på den anden side, selv af dem der brygger den, bare er en fucking vin som vi skal nyde sammen med mennesker vi holder af.

  • krabbeklør

    Lidt leg med maden i aftes, blev til fem retter... Jeg havde fået en 500-mand til at købe ind for, som en udfordring og en øvelse. Der var helt frit lejde og jeg holdt mig til fisk og skaldyr. Hér er resultatet.

  • brooklyn bridge

    Jeg er i New York. For at lave mad til New York'ers - og få et indblik i madkulturen hér. Grundlæggende det jeg også gør i København. Det har vist sig at være lidt sværere end forventet at få lov til at lave mad i forskellige settings. New York'erne er travle mennesker, spiser ofte ude - og har ikke samme tradition for at have gæster som vi har i Danmark. Det er dog, efter en masse korrespondance - og en række aftaler der er gået i vasken, lykkedes at få fem madlavninger. To af dem har danske forbindelser.

  • IMG 20140810 174019 1024x1024

    Min far er ret glad for kylling. Man kan være rimelig sikker på at det er på menuen mindst én gang når man er på besøg. Min mor serverer til gengæld lammefrikasé minimum én gang i løbet af et besøg. Det er de der små ting éns forældre gør. Når jeg har mine piger kan man til gengæld være ret sikker på at spaghetti bolognese er på bordet. Ja – mindst en gang.

  • ret 1024x757

    I min fars have er der mange ting. Der er brændenælder, siv, bålpladser, ukrudt, træer og grøntsager - ikke mindst. Og en fjord. Og et samertelt. Og fårekyllinger (tror jeg - er ikke så velbevandret i insektriget).

  • pita3

    13.11.12 – Ved en anden (06.11.12) middagsaftale var det meningen at der skulle laves pita med det hele. Men pga. en ovn der var gået i stykker, måtte planerne i al hast laves om. Og det ærgrede mig gevaldigt. For jeg holder meget af pitabrød med fyld.
    Et levn fra min barndom – og noget der står lysende klart for mig, som luksus på den der 80’er burger-agtige måde.

  • skipperlabskovs12.11.12 - Lidt præstationsangst har man vel altid. Og den bliver helt klart trumfet, når dagens vært er dedikeret madnørd, forfatter – og i øvrigt aktiv på flere niveauer indenfor mad, madkultur og bæredygtighed.

    Og så har hun bedt om en klassiker, som jeg aldrig har lavet før – og ikke engang særlig godt kan lide. Skipperlabskovs.

    Jeg ankommer tidlig eftermiddag, til hendes store villalejlighed i Charlottenlund. Noget af min anspændthed fordufter dog hurtigt. Signe er meget afslappet, sød og imødekommende. Og selvom køkkenet er spækket med gode sager, virker det hele nu også ret uprætentiøst.

    Jeg får en rundvisning i køkken og drivhus, og får også lige hilst på nogle høns der render rundt i haven. Og forsøger at skabe mig et overblik over hvad jeg skal købe ind – og hvordan jeg planlægger madlavningen, så vi kan spise i nogenlunde tid (til stadighed et af mine største problemer i et køkken – at blive færdig til planlagt tid).
    Jeg forsøger også at tænke en variant af skipperlabskovsen frem, som jeg selv bedre vil kunne lide.

  • 2012 11 06 18.22.20

    Efter første aften hos Nina & Co., gik jeg totalt i brædderne – og sov som et lille barn til næste morgen. Og kunne tage formiddagen rimelig roligt. Summede med noget kaffe, og tænkte lidt over hvad jeg skulle lave til familien samme aften.

    Jeg havde på ønske fra familien – eller Iben, der gennem korrespondancen virkede som et livsstykke, fået et diskret ønske om at jeg skulle lave pitabrød med det hele. Ikke mindst for ungernes skyld. Min tanke var derfor noget i retning af hjemmebagte pitabrød, ristet kylling med yoghurt og diskret kanel, diverse grønt, harissabaseret chilisovs. Hvidløgsdressing. Og humus.

  • PC127641

    05.11.12 – Premiereaften. Jeg har sovet helt vildt dårligt om natten. Mine tanker kredser om alt muligt praktisk, privat og følelsesmæssigt. Min indre tornado begynder at lægge sig omkring 6 om morgenen – og trods tømmermænd fra weekenden og alt for lidt søvn, har jeg ikke kunne sove endnu. Tågerne letter lidt, og tankerne lander på hvad dagen bringer. Den første middag – og det faktum at TV2 også skal med. Jeg er nervøs. Projektet der udsprang lidt i desperation, lidt i sjov, lidt for adspredelse og lidt for muligheden for at netværke, stak fuldstændig af (”stak fuldstændig af” er i øvrigt en sætning jeg har brugt rigtig meget den seneste måneds tid). Og nu er det hele noget som medierne har lagt mærke til.

Til toppen