Historien om fyrværkeri og nytår

af admin

Fyrværkeri og nytårsfester går hånd i hånd. Hvert år, den 31. december, samles folk over hele verden for at se blændende fyrværkeri, når vi indleder et nyt år. Men hvor kommer denne tradition fra? Lad os tage et kig på historien om fyrværkeri og nytårsfester.

Den tidligste registrerede brug af fyrværkeri går tilbage til det 7. århundrede i Kina, hvor det blev brugt til at skræmme onde ånder væk. I det 14. århundrede blev fyrværkeri brugt ved religiøse ceremonier. Paven beordrede udførlige fyrværkeriudstillinger for at fejre religiøse helligdage og sende budskaber til andre dele af verden.

Det var først i det 17. århundrede, at fyrværkeri blev forbundet med nytårsfesterne. I England dekreterede kong James I, at alle huse skulle være oplyst med stearinlys nytårsaften for at afværge onde ånder. Dette var en meget dyr opgave, så kun de rige havde råd til at overholde den. Kort efter blev fyrværkeri en populær måde at fejre højtiden på, fordi det var meget billigere end stearinlys.

Fyrværkeri blev hurtigt udbredt i andre dele af Europa og fandt til sidst vej til Amerika. I 1777 beordrede George Washington en storslået opvisning af fyrværkeri for at fejre den 4. juli. I dag er fyrværkeri den 4. juli en fast bestanddel af de amerikanske fester. Hvad angår nytårsaften, har Times Square været vært for et årligt fyrværkeri siden 1907! Nu har du læst om nytår og fyrværkeri, og så mangler du måske nogle flotte raketter til nytåret, så kan du læse mere via følgende link https://www.krudtteltet.dk/.

Related Posts

Skriv en kommentar